O noua alerta de Cod Galben de vreme severa vine din partea meteorologilor! Iata la ce sa ne asteptam in acest sfarsit de saptamana

By

Ziua de vineri incepe cu o noua atentionare de Cod Galben de vreme severa imediata din partea Administratiei Nationale de Meteorologie! Se vor inregistra intensificari ale vantului, care vor ajunge, in rafala, la viteze cuprinse intre 55 – 60 km/h.

Judetele vizate sunt: Ialomita, Braila, Buzau si Calarasi. Aici vor exista local intensificari ale vantului, rafalele vor ajunge sa inregistreze pana la 55 – 60 de km/h.

Pentru judetele Suceava si Neamt este anunta vant puternic, iar rafalele vor inregistra pana la 85 – 90 de km/h. Acest lucru se va intampla izolat.

Pentru judetul Constanta, codul galben consta in intensificari ale vantului care vor depasi in rafala 60 – 65 de km/h, dar si precipitatii slabe. Spre seara ploaia se poate tranforma in lapovita si ninsoare.

Meteorologul de serviciu din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, Alina Serban, anunta temperaturi scazute pentru intregul teritoriu al Romaniei: „Trebuie sa ne pregatim pentru temperaturi scazute, preponderent negative, sub 0 grade. Chiar si in zona Capitalei, -2 sau chiar -3 grade. Ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Partea buna e ca vor fi relativ slabe. La munte, ninsoarea va fi viscolita, din cauza vantului. Senzatia de frig va fi mult accentuata. Sambata, vremea va fi deosebit de rece, chiar si la amiaza.”

In Bucuresti se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie, dar foarte posibil sa se transforme in fulgi de zapada pentru perioade scurte de timp. Vantul va sufla moderat, iar in rafale va ajunge sa inregistreze viteze de 45 – 50 km/h. Temperaturile minime inregistrate pe timpul noptii in acest sfarsit de saptamana vor ajunge pana la -3 grade Celsius.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News