Este incredibil cat a luptat pentru copilul ei! „Veti spune ca este o nota mica. Ei bine, aflati ca pentru fiul meu este o nota imensa!” A promovat examenul de Bacalaureat cu nota 6.53 si este foarte mandra de asta!

By

Daniela Ursu este o mama extrem mandra de fiul ei! Desi acesta a fost diagnosticat cu autism, a luptat cu toate armele si a crezut cu tarie ca fiul sau se poate vindeca. Si a reusit! Grigore a promovat examenul de Bacalaureat cu nota 6.53, in timp ce foarte multi elevi, fara nicio problema de sanatate, l-au picat.

Dupa aflarea rezultatelor, Daniela Ursu a postat un mesaj extrem de emotionant, care da speranta multor parinti ai caror copii sufera de aceasta afectiune si care sunt exclusi din colectiv doar pentru ca nu se pot adapta la fel de usor. Copiii care sunt diagnosticati cu autism au nevoie de o mai mare atentie din partea tuturor pentru a se putea vindeca. Acest lucru este posibil cu foarte multa munca depusa din partea parintilor, a psihoterapeutilor, a profesorilor, dar si a societatii. Din pacate, in Romania ti se pune o eticheta doar la aflarea diagnosticului si nimeni nu incearca sa cunoasca si sa inteleaga nevoile unui copil cu autism, cum nici nu cred in sansele sale de vindecare.

Daniela Ursu trebuie sa fie un exemplu pentru toate mamele care se afla intr-o situatie similara si sa ii inteleaga mesajul, nu sa abandoneze lupta la prima greutate intampinata.

Mesajul integral al Danielei, postat pe o pagina de socializare:

Timp de o saptamana, multi din prietenii mei s-au laudat cu notele mari de la Bac obtinute de unii membri din familia lor. Ii felicit pe toti. Este cu adevarat o mare realizare ca unul dintre ai tai sa se poata lauda cu un rezultat deosebit. 

Eu ma voi lauda cu un 6,53. Veti spune ca este o nota mica. Ei bine, aflati ca pentru fiul meu este o nota imensa. Iar pentru mine este o fericire enorma ca a fost in masura sa il obtina ! De ce ? Pentru ca fiul meu a fost autist si este in totalitate recuperat. Iar aceasta medie nu a fost obtinuta oriunde ci la profilul mate-info, adica la profilul la care se face cea mai grea matematica.

Realizarea lui nu se datoreaza in nici un caz sistemului. Pot spune ca este o minune de la Dumnezeu. La ea au contribuit profesorii lui care au inteles din primul an problema cu care se confrunta. Pe atunci autismul i se transformase intr-o forma de ADHD.
De ce spun ca profesorii au contribuit esential la recuperarea lui? Ar fi putut sa il excluda, sa il abandoneze, sa il umileasca. Dar si-au dovedit calitatea de adevarati dascali si l-au silit sa devina normal. In special diriginta a scos untul din el. Putea in timpul asta sa se ocupe de pretendentii la 10 pe linie sau in olimpici, dar ea a investit foarte mult in fiul meu. Pentru mine, ceea ce a facut pentru Grigore valoreaza mai mult decat 10 pe linie. Ceea ce vreau sa va spun este de fapt cu totul altceva.
De-a lungul anilor am fost nevoita sa interactionez cu nenumarati specialisti care se ocupa de copii cu tulburari cu spectru autist. Toti intr-un glas spun ca marea majoritate a acestor copii ar putea fi recuperati daca sistemul nostru s-ar alinia la sistemul european. In tarile europene cadrele didactice, medicale, etc.au obligatia sa identifice astfel de cazuri pentru ca recuperarea sa inceapa cat mai devreme.
La noi asa ceva nu prea se intampla. Desi exista personal specializat. Exista chiar si un spital in Titan care se ocupa special de astfel de copii. In plus, la noi, exista chiar si parinti care nici nu vor sa admita ca unul din copiii lor ar avea nevoie de ajutor de specialitate.

Una din problemele cu care m-am confruntat a fost aceea ca nu am reusit sa conving pe nimeni ca este nevoie ca subiectele pentru examenele de capacitate sau bacalaureat sa fie elaborate pentru ei intr-o forma speciala. Sa contina exact aceleasi subiecte dar enunturile sa se faca „pe limba lor”. In occident se practica asta de multi ani si cu rezultatea excelente. Sunt integrati in circuitul social si profesional oameni cu abilitati si aptitudini deosebite. Iar problema nu este de loc una de neglijat in conditiile in care sunt foarte multi copii cu astfel de probleme.
Nu sustin ca fiecare autist este un Einstein, Darwin sau Newton, Bethoven, Mozart sau Kant dar cred ca a sosit timpul sa facem mai mult pentru aceste persoane.

Felicitari Grigore !! Daca ai reusit sa invingi monstrul asta, vei reusi orice altceva isi doresti sa faci in viata.. Ai credinta in Dumnezeu si ai credinta in tine. Celelalte probleme uneori sunt detalii care ne fac viata mai palpitanta si mai frumoasa!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News