Chilia Părintelui Arsenie Boca de pe Valea Sâmbetei, un loc in care putini pelerini ajung! Nu multi stiu ce s-a intamplat de fapt acolo

By

Putini oameni ajung la Chilia Părintelui Arsenie Boca de pe Valea Sâmbetei, desi foarte multi pelerini ii viziteaza mormantul de la Manastirea Prislop. Probabil va intrebati de ce se intampla acest lucru?! Raspunsul este simplu: Sfânta Mănăstire Prislop se află la doar 13 km de oraşul Haţeg şi la 16 km de municipiul Hunedoara, fiind destul de usor de ajuns pana acolo in timp ce drumul pana la Chilia Părintelui Arsenie Boca de pe Valea Sâmbetei nu este chiar pentru oricine!

Foarte putini oameni se incumeta sa urce pana la chilie, in  jur de 10-20 de pelerini reusesc sa ajunga acolo zi de zi pentru a vedea chilia sapata de insusi Arsenie Boca (si ajutat bineinteles de satenii din zona) dar abandonata la scurt timp dupa aceasta. Motivul abandonarii ideii de a locui aici este dat de lipsa sigurantei ce i-o oferea muntele, piatra reusind sa se fisureze la scurt timp dupa inceperea lucrarii; in plus, dupa terminarea razboiului, muntii devin refugiu pentru numerosi partizani ce nu erau priviti cu ochi buni de actuala putere, iar Arsenie nu voia să se facă legături greșite între crezurile sale și cele ale acelora.

Chilia Sfantului Parinte are o inaltime intre 1.65 si 1.75m, o latime de doar 80 de cm si lunga de ceva mai mult de un metru; atat a reusit sa sape inainte ca gandul de a vietui in acest loc sa dispara.

Astazi, loc de pelerinaj pentru cei ce reusesc sa parcurga drumul de 2 ore de mers pe jos, drum ce pleaca de la Mănăstirea Sâmbăta, chilia  este impodobita cu icoane si flori de plastic asteptand pelerinii sa vina sa o viziteze!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News