O reteta absolut delicioasa – Tarta cu morcovi!

By

Este un preparat fara carne, pentru zilele in care iti doresti o mancare usoara, dar satioasa! Reteta se poate adapta si devine ideala si pentru perioada postului!

Ingrediente necesare pentru a prepara tarta cu morcovi:

Pentru tarta:

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare

 

Pentru umplutura:

  • 250 g cascaval ras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua batute
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • ceapa verde taiata rondele, pentru decor
  • patrunjel, pentru decor

Modalitate de preparare tarta cu morcovi:

Intr-un castron se adauga untul impreuna cu galbenusurile de la doua oua si se freaca bine, se adauga si cel de-al doilea ou, impreuna cu sarea, apa si faina si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Aluatul se framanta bine si se da la rece timp de 30 de minute. Se ia o tava de cuptor, cu pereti detasabili, se tapeteaza, apoi intinzi aluatul in tava. Cuptorul se lasa la preincalzit inainte, iar inainte de a baga tava in cuptor, aluatul se inteapa cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculite. Se scoate dupa 10 minute tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas amesteci 200 de grame de cascaval impreuna cu branza de vaci si smanatana pana cand compozitia devine omogena. Restul cantitatii de cascaval o pastrezi pentru gratinat. Adaugi sare si piper in functie de gust.

Se ia tarta si se aseaza peste aluatul copt un strat de morcovi, unul de branza cu ou si smantana, iar ultimul strat tot de morcovi. la sfarsit se adauga cascavalul ramas. Se baga in cuptor pana cand se rumeneste. La final, se adauga rondele de ceapa si frunze de patrunjel si se serveste in functie de preferinte!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News