Delicioasa prajitura a copilariei – Alba ca zapada! Reteta ce iti va trezi atatea amintiri!

By

Cu siguranta iti aduci aminte din copilarie aceasta prajitura delicioasa! O prepara bunica, apoi mama, iar acum, ori de cate ori imi este pofta de desertul copilariei, apelez la aceasta reteta!

Ingrediente necesare pentru a prepara prajitura Alba ca zapada:

Ingrediente foi:

  •  10 linguri lapte
  •  10 linguri zahar
  •  10 linguri ulei
  •  1 lingurita amoniac stins in otet
  •  2 oua
  •  un praf de sare
  •  faina cat cuprinde

Ingrediente crema:

  •  1 litru lapte
  •  8 linguri rase faina
  •  6 linguri rase zahar
  •  zeama si coaja de la o lamaie
  •  o esenta de vanilie sau rom
  •  200 g unt

Mod de preparare prajitura Alba ca zapada:

Pentru aluat: Intr-un bol se amesteca zaharul impreuna cu laptele pana se dizolva, apoi se adauga oualele, sarea, uleiul si amoniacul, apoi se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Faina se adauga treptata, apoi se framanta un aluat potrivit de tare, cat sa se poata intinde in 3 sau 4 foi, in functie de cat de mare este tava. Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina in prealabil.

Pentru crema: Faina se amesteca impreuna cu 10 linguri de lapte rece, apoi se adauga zaharul. Restul de lapte se pune intr-o oala, pe foc, impreuna cu coaja de lamaie. Atunci cand ajunge la temperatura de fierbere, se adauga si restul laptelui rece amestecat cu faina. Se amesteca incontinuu pana cand incepe din nou sa fiarba, iar compozitia se dezlipeste usor de vas. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga untul, de asemenea la aceeasi temperatura, putin cate putin, amestecand energic. La final, se adauga esentele in functie de preferinte – de vanilie sau de rom si zeama de lamaie.

Cand sunt gata toate ingredientele, in tava de cuptor se pune prima foaie, se pune crema uniform, se aseaza a doua foaie si se continua procedeul pana cand ati terminat crema si foile. Se lasa la rece pentru cel putin 5 – 6 ore, apoi se taie si se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News