Pregătește cel mai bun chec cu ciocolată pentru musafirii tăi! Secretele unui chec simplu și gustos în rețeta de mai jos:

By

Cea mai simplă prăjitură, checul, poate fi reinventată în funcție de preferințele celor care o consumă. La rețeta de bază se pot adăuga, după gust, bucăți de ciocolată, stafide, vișine din compot sau orice fruct conservat vă trece prin minte, cu condiția să fie bucăți mici, altfel existând riscul să se așeze toate la fund. Dar de această dată vă arătăm cum să faceți un delicios chec cu ciocolată.

Ingrediente chec cu ciocolată: 200 grame de făină, 200 grame de zahăr, 125 grame de unt sau margarină, 125 mililitri de lapte (1/2 cană), 100 de grame de ciocolată amăruie, 3 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 vârf de cuţit sare.

Mod de preparare chec cu ciocolată: Ciocolata se dă la frigider 10 minute, apoi se sfărâma cu ţelul său sucitorul. Se toarnă zahărul peste jumătate dintr-un pachet de unt şi se freacă spumă, cu mixerul. Se adăugă pe rând: gălbenuşurile, laptele, faină, zahărul vanilat şi un vârf de cuţit sare fină.

Se unge tava (tăvile) de chec cu unt sau margarina sau se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate – 3/4 din compoziţia de chec, se presara ciocolată. Se toarnă şi restul de compoziţie.

Se bagă tăvile în cuptorul încălzit. Se lasă la foc potrivit (200 grade C ) până când se coace deasupra. Se încearcă înfigând o scobitoare – checul e făcut dacă scobitoarea iese uscată. Se lasa checul să se răcească un pic în tăvi, apoi se scoate pe un fund de lemn.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News