Piept de pui in sos de smantana si mustar! O retea absolut delicioasa!

By

Acest preparat este absolut delicios si se poate prepara foarte repede! Iata reteta!

Ingrediente:

  • 4 felii de piept de pui cu greutatea de 90-130 grame/bucata
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de muștar de Dijon
  • 30 de grame de ceapa fin tocata
  • 1 catel mic de usturoi (zdrobit)
  • 1 lingurita de ulei
  • 30 de grame de unt
  • 300 ml. supa de pui de concentrata
  • 150 de grame de smantana grasa
  • sare si piper dupa gust
  • verdeata tocata pentru presarat la final.

Pieptul de pui se pregateste ca pentru smitel, in felii de 1,5 – 2 cm, fara a fi nevoie sa fie batute. Apoi, feliile se dau prin faina. Se ia o tigaie, se pune uleiul, apoi untul si se lasa pana se topeste untul. Se pun feliile de piept de pui in uleiul incins si se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot pe o farfurie.

Imediat se adauga in tigaie ceapa si usturoiul, se presara putina sare si se reduce focul. Acestea sunt amestecate pana se calesc. Se adauga mustarul si se amesteca rapid pana devine o pasta, apoi se toarna supa de pui fierbinte si se amesteca pana ce lichidul devine omogen. Feliile de piept de pui se pun inapoi in tigaie, se lasa cateva minute acoperite cu un capac timp de 10-12 minute. Puiul se scoate din tigaie si se tine la cald. Se ridica focul la mediu si se fierbe sosul pana se reduce cat de scazut il dorim. In sosul scazut din tigaie, adaugam smantana si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Se lasa pe foc pana da in clocot, apoi se adauga pieptul de pui pana se incalzeste. Se adauga verdeata si este numai bun de servit.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News