Este plin sezon de cirese amare! Aceasta este cea mai simpla reteta de a face dulceata

By

Este sezonul in care le gasim in toate pietele, iar daca vrem sa ne bucuram de acelasi gust si la iarna, este indicat sa ne apucam sa facem cateva borcane de dulceata.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 1 kg de cirese amare fara samburi;
  • 1 kg de zahar;
  • 3 – 4 felii de lamaie.

Mod de preparare:

Se spala bine ciresele, apoi se scot intr-un prosop si se lasa pana se usuca, apoi se scot samburii. Ciresele fara samburi se pun intr-un recipient, se adauga zaharul peste ele impreuna cu cele 3 – 4 felii de lamaie si se lasa la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Dupa cele 4 ore de stat la frigider, se scot si siropul lasat se scurge intr-o cratita si se pune la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga si ciresele amare. Se mai lasa aproximativ 30 de minute la foc mediu si se verifica daca este inchegata compozitia. Pentru verificare, se ia o lingurita de dulceata si se pune pe o farfurie si este lasata la racit cateva minute. In cazul in care nu este inchegata, se continua fierberea cateva minute.

Cand dulceata este inchegata, aceasta se pune in borcane cu filet sterilizate imediat dupa ce ati stins focul. Nu trebuie lasata sa se raceasca inainte. Se depoziteaza in locuri racoroase, cu capacul in jos si acoperite cu un prosop. Din urmatoarea zi o puteti consuma in functie de preferinte.

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News