Biserica ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel! In fiecare an, pe 29 iunie, traditia spune ca…

By

In fiecare an, pe data de 29 iunie, Biserica ortodixa ii sarbatoreste pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Acestia au fost alesii lui Iisus Hristos si au primit misiuni speciale. 

Sfantul apostol Petru s-a nascut in Betsaida Galileei si se numea Simion, Insa Mantuitorul il va numi Chifa (piatra). Misiunea sa va fi de a marturisi in numele apostolilor dumnezeirea lui Iisus Hristos, dar s-a si lepadat de El cand a fost prins spre a fi rastignit.

Dupa rastignirea lui Hristos, Petru a fost cel care a luat cuvantul in adunarea ucenicilor si l-au ales pe Mati in locul lui Iuda. Invataturile propavaduite de Sfantul Petru au ajuns in Ierusalim, Iudeea, Asia Mica, iar in ultima parte a vietii sale, la Roma, unde a fost si rastignit pe data de 29 iunie, anul 67.

Stantului Apostol Pavel i s-a aratat Hristos intr-o lumina orbitoare, intrebandu-l de ce il prigoneste. Pana atunci el lupta impotriva crestinilor, dar dupa ce i s-a aratat Iisus, s-a convertit si s-a botezat. Sfantul Apostol Pavel a scris 14 epistole, care se gasesc in Sfanta Scriptura.

Aceasta zi se mai numeste in popor si „Mosii de Sanpetru” sau „Mosii de Vara”. In aceasta zi se da de pomana pentru sufletele celor decedati. Femeile impart oale cu apa, vase cu vin, lapte si mancare. Tot in aceasta zi se merge la biserica si se duc mere, coliva sau colaci. Sfanta sarbatoare se tine 3 zile pentru ca agricultorii sa fie protejati impotriva grindinei, iar granele lor sa fie bogate.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News