Uite de ce se vand clementinele cu tot cu frunze! Acesta este secretul comerciantilor!

By

Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul lor racoros, ci si pentru faptul ca sunt pline de vitamine. Sunt indicate si in retelete de slabit, avand aproximativ 46 de calorii la 100 de grame de fruct.

Sunt cunoscute ca si „copiii portocalelor si mandarinelor” si recomandate de catre nutritionisti a fi introduse in dieta zilnica atunci cand vreti sa urmati o dieta. Sunt o combinatie intre textura fina a mandarinei si savoarea portocalei. Sunt inventia omului si au aparut prin altoirea mandarinului cu portocal si au fost create de Louis Charles Trabut, in anul 1900. Pentru prima data au fost descoperite in apropierea unui orfelinat, apoi s-au cultivat intens in China si Spania, fiind principalele surse pentru pietele de desfacere.

Un motiv important pentru a utiliza frecvent acest fruct este faptul ca sunt bogate in vitamina C, potasiu si fibre. Sunt un aliat excelent al organismului in combaterea virusilor de sezon. O alta calitate a acestor fructe, cel mai important factor pentru care sunt recomandate de catre nutritionisti in retelete de slabire este faptul ca depasesc putin 40 de calorii per suta de grame. Sunt excelente ca si gustare inainte de un antrenament la sala sau pe post de gustare inainte de pranz.

De asemenea, acest fruct mai contine magneziu si fier, atat de util organismului pentru o dezvoltare armonioasa a sistemului muscular si nervos.

Acest fruct nu contine samburi, deci le este imposibil sa se inmulteasca pe cale natura, ci doar prin altoire. Un plus este faptul ca acestea sunt mult mai rezistente decat mandarinele si mult mai gustoase ecat portocalele.

Comerciantii le cand cu frunze pentru a le pastra mai mult timp prospetimea si savoarea.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News