Bacalaureat 2018. Azi se sustine proba de Limba si literatura romana a absolventilor clasei a XII-a. Vezi modele de subiecte!

By

Examenul „maturitatii” a fost sustinut in 440 de centre la nivelul Romaniei, conform Ministerului Educatiei Nationale.

De azi au inceput probele scrise, iar absolventii au avut azi proba de Limba si literatura romana, prima proba scrisa din sesiunea de vara. Cei care nu vor promova acest examen, sunt asteptati in toamna la a doua sesiune.

Absolventii au putut intra in salile de exmen pana in ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid, iar subiectele au fost anuntate dupa ora 09:00. Dupa desfacerea plicurilor in care se aflau subiectele, elevii au avut la dispozitie trei ore pentru a le rezolva.

Sunt peste 120.000 de absolventi ai clasei a XII-a care sustin azi Bacalaureatul. Acestora li s-au alaturat inca 18.000 de candidati din promotiile anterioare. Regulile sunt foarte stricte, participantii nu au voie sa comunice intre ei, sa isi arate lucrarile, sa schimbe ciornele intre ei. De asemenea este interzis accesul in salile de clasa cu manuale, dictionare, notite sau insemnari. Toti elevii care vor incalca regulamentul, vor fi exmatriculati din examen, chiar daca notitele nu au fost introduse de acestia in sala de examen. Cei care vor fi prinsi si exmatriculati din examen nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele probe, iar cele pe care deja le-au sustinut nu le vor fi recunoscute in urmatoarele sesiuni si nici nu vor mai avea voie sa participe la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului.

Conform edu.ro, acesta este un model de subiecte:

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News