Au fost numeroase dezbateri asupra efectelor negative ale tigarilor electronice. Iar acum avertismentul unui fost angajat Philip Morris pune paie pe foc: Tigarile iQOS ne spioneaza

By

Spre deosebire de tigarile traditionale, tigarile electronice contin o serie de circuite electronice care permit sa colecteze informatii despre cei care le folosesc. Dezvaluirea facuta de un fost angajat ca cei de la compania Philip Morris colecteaza si folosesc aceste date in scopuri comerciale au starnit un val de reactii negative.

Shiro Masaoka, fost angajat al comaniei Philip Morris in Japonia in perioada 2012-2016 sustine ca toate date prelevate sunt folosita in scopuri comerciale.

Compania Philip Morris se apara si sustine ca datele pe care le colecteaza sunt folosite strict pentru a remedia defectiunile aparatelor care se intorc in fabrica.„Datele colectate nu sunt legate de un consumator anume, ci doar de dispozitivul pe care acesta il foloseste.”

O companie canadiana specializata in dispozitive de tehnologie inversa spune ca iQOS este echipat cu două cip-uri de microcontroler, inclusiv unul care, cu modificari ale dispozitivului, ar putea suporta stocarea informatiilor de utilizare care ar putea fi apoi transmise companiei Philip Morris. Din descrierea produsului a cip-urilor utilizate, datele ar putea include detalii cum ar fi de cate ori o persoana a fumato persoana intr-o anumita zi, potrivit TechiaSights Inc din Ottawa, care a examinat tigarile iQOS.

Moira Gilchrist, PR Philip Morris: „Pot sa va asigur ca nu avem nicio intentia de colecta date despre utilizatori, ci doar despre produsele noastre vandute.”

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News