Publicatia franceza Charlie Hebdo rade de performanta Simonei Halep

By

Publicatia franceza Charlie Hebdo este o publicatie de satira. Aceasta revista publica zilnic caricaturi despre diverse subiecte mondene din Franta sau din intreaga lume in care face „haz de necaz” uneori inspirat alteori mai putin inspirat.

Mai putin inspirat a fost din pacate si momentul celebru din anul 2015 cand in data de 7 Ianuarie, doi frati musulmani, Saïd si Chérif Kouachi, au fortat intrarea in sediul redactiei si au impuscat mortal 12 angajati ai revistei.

Gunmen gesture as they return to their car after the attack outside the offices of French satirical weekly newspaper Charlie Hebdo (seen at rear) in this still image taken from amateur video shot in Paris January 7, 2015. Twelve people were slain, including two police officers, during last week’s attack by Islamist militants Cherif and Said Kouachi. REUTERS/Reuters TV (FRANCE – Tags: CRIME LAW MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY) – RTR4LARW

Acestia au apelat la acest gest extrem in urma unor caricaturi publicate de revista Charlie Hebdo in care aceasta radea de anumite aspecte ce tin de cultura musulmana, subiect destul de delicat tinand cont de fanatismul islamistilor. Atacul a fost revendicat de gruparea Al Qaeda.

Aceasta este caricatura de la care a pornit atacul terorist din anul 2015.

Din pacate se pare ca revista Charlie Hebdo nu invata din greseli si chiar daca au terminat denigrarea musulmanilor, ei cauta permanent sa rada si sa isi caute subiecte in multe alte evenimente mondene din intreaga lume.

Asa au facut zilele trecute cand dupa ce campioana noastra Simona Halep a castigat turneul de la Roland Garros, acestia s-au gandit sa faca o gluma neinspirata vis-a-vis de poporul roman si de performanta campioanei noastre si au publicat o caricatura ca o reprezinta pe Simona tinand trofeul in mana si strigand „Vand fier vechi” facand atingere la romii care locuiesc in Franta.

Aceasta este caricatura cu pricina:

Aceasta isprava a francezilor nu a ramas nesanctionata, o multime de personalitati din tara si din afara ei si-au manifestat dezacordul fata de aceasta postare.
Ambasadorul Frantei in Romania, dna Michele Ramis si-a declarat dezacorul si a tinut sa precizeze ca aceasta caricatura nu are nimic in comun cu aprecierea poporului francez fata de performanta Simonei: ” Victoria istorica a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezinta un imens motiv de mandrie pentru Ambasada Frantei care vede in ea un simbol frumos si puternic cu numai cateva luni inainte de deschiderea Sezonului Romania-Franta. Acest sezon ne va permite sa reinnoim si sa consolidam legaturile dinrte Romania si Franta in toate domeniile inclusiv in cel sportiv. Orice s-ar putea gandi despre acest desenm trebuie sa amintesc ca libertatea de exprimare si libertatea presei sunt principii fundamentale ale Frantei. Aceasta publicatie nu il angajeaza decat pe propriul sau autor si nu reprezinta in niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”.

Contactata pe seama acestui subiect, Simona Halep a fost eleganta ca de obicei si a declarat ca nu vrea sa comenteze nimic despre acest subiect. Nu acelasi lucru putem spune si despre marele tenismen roman, Ilie Nastase, care efectiv a rabufnit cand a vazut desenul si a declarat:” Am vazut ce au facut, dar e un jurnal de satira, nici nu trebuie sa le raspundem. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi , desi valoreaza peste 2 milioane de euro, inseamna ca sunt prosti. Ce sa le spui prostilor? Nu are rost sa le raspundem, sa-i bagam in seama. Probabil ca daca lua trofeul vreo frantuzioaca nu mai faceau asta. E treaba lor. Nici nu merita sa le mai raspundem, Capa este la noi, e a romanilor, Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros este fier vechi, atunci sa-l retraga, dar fierul asta vechi i-a costat destul de mult”.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News