Iti plac orhideele, dar nu infloresc si ti se usuca? Motivul pentru care se intampla asta e unul banal! Iata ce faci gresit

By

Toata lumea e innebunita dupa orhidee, acestea fiind cele mai populare flori de pe mapamond… si pe buna dreptate! Atunci cand sunt inflorite, sunt deosebit de frumoase! Nimic nu se poate compara cu eleganta unei orhidee!

Cu toate ca exista in aproape in fiecare casa, iar atunci cand le cumparam arata spectaculos, ele au nevoie de o ingrijire speciala, iar multi dintre noi nu reusim sa le tinem in viata!

Pentru a trai cat mai mult si pentru a fi sanatoase  trebuie sa stim cum sa avem grija de ele: aceastea  trebuie sa stea la lumina, insa nu in bataia directa a soarelui, si trebuiesc udate destul de rar, la un interval de 8-9 zile. Daca le udam prea des, riscam ca excesul de apa sa le cauzeze foarte mult rau; radacinile pot putrezi iar planta se va usca!

Ceea ce putini stiu este ca orhideele privin de la tropice, astfel ca ele au nevoie de un climat tropical, adica unul cu o umiditate ridicata. In cazul in care umiditatea din spatiul in care sunt tinute nu este corespunzatoare, atunci ele nu vor putea face ftosinteza, si astfel nici nu se vor putea dezvolta corspunzator.

Umiditatea scazuta este cea mai des intalnita cauza pentru proasta dezvoltare a orhideelor: tot ce trebuie sa faceti, in cazul in care aerul este prea uscat, este sa pulerizati constant apa pe frunzele plantelor, iar aceasta isi va reveni imediat! In scurt timp vor aparea tije noi si vor inflori, bucurandu-va de un adevarat spectacol de culori!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News