Ploile nu se mai opresc! O noua avertizare din partea meteorologilor: Cod Portocaliu pentru 18 judete. Iata prognoza pentru urmatoarele zile:

By

Vremea va fi in continuare instabila la nivelul intregului teritoriu. O noua avertizare meteo vizeaza toata tara, iar situatia mai grava este pentru 18 judete, care se afla sub cod portocaliu, iar in restul tarii este cod galben.

Codul galben este valabil pana marti seara, dar exista posibilitatea sa fie extins. In aceasta perioada fenomenele intalnite sunt instabilitate atmosferica caracterizata de ploi cu aspect torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, pe alocuri chiar caderi de grindina. Cantitatile de apa vor fi inregistrate intre 25 – 30 de l/mp, dar izolat pot ajunge pana la 40 – 50 l/mp.

Codul portocaliu de ploi abundente este valabil pentru 18 judete din zona Olteniei, vestul si nordul Munteniei, sudul si vestul Transilvaniei, precum si in jumatatea de sud a Banatului si sud-vestul Moldovei. Cantitatile de apa vor fi inregistrate intre 40 – 50 l/mp, iar izolat pot ajunge pana la 70 – 80 l/mp.

In intervalul 8 iulie, ora 16:00 – 10 iulie, ora 24:00 este in vigoare cod portocaliu de inundatii pentru cursurile raurilor Crisul Alba, Aries, Mures, Timis, Poganis, Barzava, Jiu, Olt, Arges, Ialomita, Viseu, Iza, Lapus, Somesul Mare, Somesul Mic, Somes, Crisul Repede, Crisul Negru, Bega.

Pentru azi, vremea va fi in continuare instabila la nivelul intregului teritoriu. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, vant puternic cu aspect torential, izolat aspect de vijelie. Cantitatile minime inregistrate se vor situa intre 20 – 30 l/mp, iar izolat pot ajunge pana la 40 – 50 l/mp.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News