Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in ziua de Sfantul Andrei. Te pazeste de rele tot anul

By

In fiecare an, pe data de 30 noiembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei. Este primul ucenic ales de Mantuitorul Iisus Hristos pentru a-L urma. Sfantul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Romaniei pentru ca a propavaduit Evanghelia si Cuvantul lui Dumnezeu pe meleagurile noastre.

Acesta a petrecut foarte mult timp in zona Dobrogea, drept dovada sunt toponimele din regiunea dintre Dunare si Marea Neagra. Amintim printre acestea Pestera Sfantului Andrei sau Paraiasul Sfantului Andrei, locuri de pelerinaj ale crestinilor in ziua in care este sarbatorit.

Iata cea mai puternica rugaciune pe care trebuie sa o rostiti in aceasta zi sfanta pentru a fi protejati de rele tot restul anului:

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua, cu nesocotinta, in chip nenumarat le savarsim. Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii.

Nu ne lasa, Doamne, nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor. Amin”

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News