Un ciclon loveste Romania. Cod Galben de vreme rea si ninsori abundente emis de ANM din aceasta seara

By

Meteorologii au emis o noua avertizare de cod galben de vreme rea si ninsori abundente. Atentionarea a fost emisa de ANM in decursul acestei zile si atrag atentia participantilor la trafic sa nu plece neechipati la drum.

Antentionarea meteorologica de cod galben este valabila intre duminica, 18 noiembrie, ora 22 si luni, 19 noiembrie, ora 10, cu posibilitate de extindere pana luni seara. Fenomenele prevazute de meteorologi, pentru care au emis avertizarea, sunt ninsori abundente, iar izolat lapovita si ninsoare.

Pentru Oltenia si Muntenia, precipitatiile vor fi moderate cantitativ. In intervalul vizat codului galben vor incepe precipitatiile sub forma de ninsoare si se va depune un strat subtire de zapada, iar in dimineata zilei de luni precipitatiile se transforma in lapovita si ploaie. Este posibil sa apara poleiul, participantii la trafic trebuie sa plece la drum doar echipati corespunzator pentru conditiile meteo nefavorabile. Temporar vantul va avea unele intensificari cu viteze de 40-50 km/h.

In Carpatii Meridionali si Orientali, Muntii Banatului, Moldova, estul si sudul Transilvaniei va ninge temporar, moderat cantitati, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vor exista si intensificari ale vantului cu viteza de pana la 45-55 km/h, in rafale.

Pentru Dobrogea, estul si nord-estul Munteniei precipitatiile vor fi in mare masura sub forma de ploaie, iar cantitatile inregistrate vor fi de pana la 30 l/mp. Izolat, se vor inregistra si precipitatii sub forma de ninsoare, dar acest lucru se va intampla pe arii restranse. In Muntenia vantul va inregistra viteze la rafala de  55-75 km/h.

In Transilvani se vor inregistra precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, izolat se va depune un strat subtire de zapada.

Temperaturile vor mai scazute chiar si cu zece grade decat media normala, iar noaptea, in majoritatea zonelor, temperaturile vor fi negative.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News