O noua avertizare de Cod Galben de vreme rea pentru Romania! Uite care sunt zonele vizate!

By

Meteorologii din cadrul ANM au emis, in aceasta dimineata, un nou Cod Galben de vreme severa si ninsori abundente pentru zona Carpatiolor Orientali si Moldova! Nu vor lipsi nici ploile sau poleiul! Politistii atrag atentia soferilor sa nu plece neechipati la drum pentru evitarea incidentelor neplacute din trafic.

Codul Galben a intrat in vigoare in aceasta dimineata, la ora 10 si este valabil pana in aceasta seara la ora 22:00, cu posibilitate de prelungire. Zonele vizate sunt Moldova si Carpatii Orientali. Va ninge moderat cantitativ si se va depuna strat de zapada consistent in aceste regiuni ale tarii. De asemenea, vor exista si intensificari ale vantului, care in rafala vor inregistra viteze cuprinse intre 40 – 50 km/h, mai ales in partea de sud a Moldovei.

Totodata, in acelasi interval, pentru judetele Tulcea, Buzau si Braila este emis un cod galben de vreme rea. Fenomenele intalnite in aceste judete vor fi de ploi insemnate cantitativ, insotite de intensificari ale vantului, care in rafala pot ajunge si pana la 75 km/h.

Pentru intervalul 20 noiembrie, ora 06:00 si 21 noiembrie, ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare meteo la nivelul intregului teritoriu. Vor fi ploi, precipitatii moderate cantitativ, ninsoare si intensificari ale vantului. In Moldova vor fi ninsori si, izolat, ploi insemnate cantitativ, la munte va ninge insemnat cantitativ, iar zapada se va depune intr-un start consistent.

In Oltenia exista avertizare de polei, pe arii restranse, insa nu sunt excluse nici ninsorile pe arii restranse.

In toate regiunile se vor semnala intensificari ale vantului, indeosebi in jumatatea de sud a tarii si in zonele montane, in Banat viteza inregistrata de vant in rafale vor fi cuprinse intre 70 – 75km/h.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News