O reteta inedita pentru iarna: ceapa murata! Uite cum se pregateste

By

De-a lungul timpului am incercat fel de fel de retete de muraturi, insa aceasta este una dintre cele mai delicioase de pana acum. Intr-adevar, ceapa isi mai pierde din culoare si din proprietatile sale lacrimogene, insa ramane la fel de crocanta. Capata o aroma deosebita, datorita mirodeniilor pe care le adaugati in borcan. 

Pe timpul iernii, este o reteta absolut inedita si delicioasa:

Ingrediente necesare pentru a prepara ceapa murata:

  • 2 cepe rosii de marime medie;
  • 250 ml de apa;
  • 170 ml otet de mere;
  • 2 lingurite rase de sare;
  • 2 lingurite rase de zahar;
  • 1 foaie de dafin;
  • jumatate de lingurita boabe de mustar;
  • jumatate lingurita boabe de piper (se pot folosi trei culori: alb, verde si rosu).

Modalitate de preparare ceapa murata:

Ceapa se curata bine si se taie sub forma de solzisori, cat mai subtire. Puteti apela si la ajutorul unui robot de bucatarie, va scapa de 2 griji – nu o sa mai lacrimati, iar toate feliile vor avea aceleasi dimensiuni.

Intr-o oala se pune apa impreuna cu otetul, se adauga sarea, zaharul si mirodeniile, apoi se lasa la fiert. Intre timp, intr-un borcan de 600 de grame se aseaza toata ceapa. Chiar daca pare ca nu incape, incercati sa o presati, pentru ca atunci cand se mureaza se va inmuia si va avea loc suficient.

BOrcanul se aseaza pe un suport metalic, iar cand amestecul din oala incepe sa fiarba, il adaugati peste ceapa, cu ajutorul unui polonic.

Borcanul se inchide cu un cap etans si se inveleste intr-un prosop de bucatarie. Se lasa asa pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi se depoziteaza la loc racoros, ferit de razele soarelui.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News