Iata ce schimbare majora ii afecteaza pe romanii care stau la casa! Va fi obligatoriu, iar amenzile pot ajunge si la 4.000 de lei

By

Un proiect legislativ si-a facut loc in Parlament. De data aceasta ii vizeaza pe cei care locuiesc la casa. In cazul in care refuza sa se racordeze la serviciul public de canalizare, acestia vor fi nevoiti sa faca dovada ca nu polueaza solul. In sens contrar, proprietarii vor fi nevoiti sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei. 

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in urmatoarele saptamani in Parlament si se va stabili forma sa finala. Initiatorii acestuia sunt operatorii regionali, care si-au asumat ca vor extinde si reabilita sistemele de canalizare. Romania a semnat un acord international prin care este obligata sa se asigure ca apele urbane reziduale sunt colectat in sisteme echipate corepunzator pentru tratarea si epurarea acestora.

Probleme in acest sens deja au inceput sa apara din partea proprietarilor, persoane fizice, care refuza racordarea la sistemul de canalizare in favoarea foselor septice. Ingrijorarea din partea autoritatilor vine din faptul ca aceste fose nu respecta normele de colectare a apelor reziduale.

Parlamentarii care au initiat acest proiect isi argumenteaza decizia de a modifica legea si de a-i obliga pe proprietari sa se racordeze la sistemul public de canalizare, tinand cont, in primul rand, de acordul semnat: „Chiar daca in momentul emiterii autorizatiei de construire se stipuleaza obligativitatea racordarii la retele in termen de 6 luni de la finalizarea constructiei si chiar daca regulamentul serviciului operatorilor prevede obligatia racordarii, aceste prevederi nu sunt suficiente si nu rezolva problema utilizatorilor care refuza racordarea.”

Modificarea adusa legii va fi urmatoarea:

„Art. 29¹ – La solicitarea reprezentantului unitatii administrativ-teritoriale, persoanele fizice care nu se racordeaza la serviciul public de canalizare existent in localitate sunt obligate sa faca dovada ca nu polueaza solul si panza de apa freatica.”

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News