Ai sigur in bucatarie cel putin un condiment cu efect halucinogen de care nu stiai! Iata care este acesta si ce trebuie sa faci

By

Poate pare o gluma la inceput, insa este dovedit stiintific! Exista printre alimenetele pe care le consumam cu regularitate si unele care au efect halucinogen. Printre cele mai cunoscute enumeram: cafeaua, ciocolata, branza cu mecegai, ardeiul iute, nucsoara, murele necoapte si produsele din secara.

Daca le consumi cu regularitate, este bine sa stii toate aceste aspecte referitoare la efectele halucinogene pe care le pot avea asupra corpului uman. Nu este vorba sa renunti in a le mai consuma, ci doar sa fie consumate cu masura. Pe langa acest aspect, este foarte important sa ai o alimentatie cat mai echilibrata cu putinta.

Iata care sunt cele mai consumate alimente care pot avea efect halucinogen si cum se manifesta acestea. Totodata, consumul acestora in exces provoaca dureri de cap.

  1. Cafeaua: Atunci cand este consumata in exces, cafeaua poate provoca halucinatii. In acest sens, s-a realizat un studiu, iar participantii au declarat ca, dupa 7 cesti de cafea, aud zgomote ciudate.
  2. Ciocolata: Ciocolata contine in compozitia sa anandamida, iar atunci cand este consumata in cantitati foarte mari, are efecte halucinogene, pacientii declaranad ca au o stare generala foarte ciudata.
  3. Branza cu mucegai: cercetatorii britanici au efectuat un studiu cu privire la branza cu mucegai consumata inainte de somn. Se pare ca doar o cantitate de 20 de grame consumata inainte de a merge la culcare poate perturba somnul, cauza vise bizare si cosmaruri. Aceleasi efecte le poate avea si pe timpul zilei, cauzand o stare generala de agitatie continua.
  4. Ardeiul iute: are in compozitia sa capsaicina, substanta „vinovata” de gustul specific al ardeiului iute. Totodata, aceasta substanta stimuleaza producerea de endorfine, cunoscut popular ca si hormonul fericirii. In consecinta, un consum crescut de ardei iuti este responsabil pentru o stare de fericire inexplicabila.
  5. Nucsoara: se afla in topul alimenetelor care provoaca halucinatii, daca este consumata in exces. Contine in compozitia sa miristicina, o substanta cu puternica influenta asupra creierului. Primele simptome, in cazul in care am mancat in exces, sunt greturi, dureri servere de cap si halucinatii.

Asadar, trebuie evitatele excesele de orice fel!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News