Scandalul salariilor de la TVR continua! Uite ce sume enorme incaseaza realizatorii TV! Este vorba despre sume cu 4 zerouri

By

Ziarul Libertatea a dezvaluit, im premiera, salariul pe care il incaseaza realizatorul TV, Ionut Cristache. Pe mana jurnalistilor a ajuns contractul dintre el si Societatea Romana de Televiziune. Sumele sunt enorme, iar singura reactie pe care a avut-o realizatorul TV a fost amenintarea cu instanta, invocand regulamentul GDPR.

Luna de luna, Ionut Cristache primeste un salariu brut de 36.550 de lei, mai exact 26.377 de lei – aproximativ 5.650 de euro. Pentru a primi aceasta suma fixa, el trebuie sa realizeze minim 10 emisiuni in decursul unei luni, lucru deloc greu pentru prezentator, avand in vedere ca Romania 9 este difuzata zilnic, de luni pana vineri. Teoretic, el are si o conditie pentru a primi acest salariu – sa realizeze un raiting mai mare de 30%.

Dar salariul pe care il primeste in mana nu se opreste la aceasta suma. In cazul in care realizeaza un rating mai mare decat cel propus de sefii sai, ii aduc in plus inca 1.300 de lei net. Astfel, suma de pe fluturasul sau de salariu ajunge la suma de 27.740 de lei. Facand o conversie in euro, cu putin sub 6.000.

Comparativ cu salariul pe care il incaseaza un reporter angajat la TVR, mai exact 3.000 de lei. Nici fostul director TVR, Irina Radu, nu a reusit sa se ridice la nivelul realizatorului TV, conform declaratiilor sale de avere, aceasta incasa lunar, in anul 2017, suma de 14.000 de lei luna, putin peste 3.000 de euro.

Incearcarea de a fi contactat pentru a avea un drept la replica a fost in zadar, singurul sau raspuns a fost o hartie trimisa catre ziarul Libertatea, pe care ii atentiona ca va deschide actiune in instanta, invocand regulamentul GDPR.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News