Papa Francisc îi invită pe şefii bisericilor creştine din Orientul Mijlociu la o reuniune ecumenică, în iulie, dedicată păcii

By

Papa Francisc i-a invitat pe liderii creştini din Orientul Mijlociu la un dialog în vederea favorizării păcii în această regiune, cu ocazia unei întâlniri – pe 7 iulie – la Bari, în sud-estul Italiei, a anunţat miercuri Vaticanul, relatează AFP, conform News.ro.

”Sfântul Părinte se duce la Bari, fereastră către Orient (…), la o zi de reflecţie şi de rugpciune cu privire la situaţia dramatică din Orientul Mijlociu”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

În cadrul acestei întâlniri ecumenice dedicate păcii, ”el va invita şefii bisericilor şi comunităţilor creştine”, se precizează în comunicat.

Papa Francisc şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de Orientul Mijlociu şi mai ales faţă de situaţia din Siria, dar şi faţă de comunităţile creştine, deosebit de ameninţate în această regiune.

La începutul lui aprilie, Papa argentinian a lansat un apel la oprirea ”exterminării în curs” în Siria şi a îndemnat la ”reconciliere” în Ţara Sfântă.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News