Cunoscuta „Comuna lenesilor” mai are doar 7 asistati sociali din 400. Uite ce solutie a gasit primarul:

By

Un primar din Botosani a reusit ce nu pot sute de alti primari din Romania! Asta pentru ca si-a dorit si a depus efortul necesar. Listele de 400 de oameni carora era nevoit sa le plateasca ajutorul social erau foarte mari, iar el abia reusea sa faca si alte investitii pentru binele comunei, o mare parte din bani erau redirectionate catre acestia.

A gasit solutia pentru a reduce numarul celor care asteptau luna de luna ajutorul social. A angajat la primarie un psiholog, care era nevoit sa caute, impreuna cu asistentul social, locuri de munca. Cine refuza sa mearga la munca, automat pierdea si ajutorul de la stat.

In acest mod, „Comuna lenesilor”, cum era cunoscuta, s-a transformat intr-o localitate infloritoare, care acum poate fi considerata un exemplu pentru satele invecinate. In comuna Dangeni, din judetul Botosani, in urma cu trei ani se regaseau pe listele beneficiarilor de ajutor social 400 de persoane. Cum numarul lor era intr-o continua crestere, primarul si-a dat seama ca este momentul sa faca ceva si sa reduca semnificativ persoanele care beneficieaza de acest ajutor, desi pot sa munceasca. In prezent, sunt doar 7, care chiar au nevoie de acesti bani.

Primarul, impreuna cu psihologul, au intocmit listele cu toate persoanele care beneficieaza de ajutor social, apoi le-au trimis Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Botosani. Teodor Dumitru, director al AJOFM Botosani a declarat: „Agentii economici din judet au o mare problema. Nu isi gasesc oameni pentru a fi angajati si aici ma refer la meseriile in constructii, confectii si servicii/”

PRimarul, Catalin Rotundu, a declarata ca la inceput i-a fost mai greu sa ii convinga sa mearga la munca, insa acum doar 7 persoane cu probleme reale de sanatate mai primesc ajutorul social.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News