Greseli frecvente atunci cand faci placinta cu mere. Iata cateva trucuri pentru un desert perfect!

By

Placinta cu mere este indragita de gospodinele din intreaga lume! Probabil este unul dintre cele mai cunoscute deserturi la nivel mondial!

Cu toate asta, uite cate greseli faci frecvent atunci cand pregatesti aceasta delicioasa placinta. Fiecare dintre acestea influenteaza gustul final. Simplul desert iti va da de multe ori  batai de cap: merele raman prea crude, aluatul ba este prea ars, ba nefacut, ba compozitia este prea dulce, etc. Iata cateva sfaturi de care este bine sa tii cont:

  1. Alege mereu mai multe tipuri de mere: nimic mai gresit decat sa folosesti mere din acelasi soi – iti va garanta un gust desavarsit.
  2. Adaugi merele cu tot cu coaja – aceasta este una dintre cele mai intalnit greseli! La placinta nu se folosesc niciodata merele cu coaja. Intotdeauna se curata de cotoare, dar si de coaja. Din pacate, cele care nu sunt curatate corespunzator nu vor face decat sa strice textura, nicidecum nu ofera plus de savoare.
  3. Nu stii cat timp sa lasi placinta in cuptor: Atunci cand crusta este aramie nu inseamna ca umplutura s-a copt. Poti verifica foarte simplu daca merele s-au inmuiat – folosesti rama unui cutit, apasand usor aluatul in dreptul merelor. Daca ti se pare prea tare, atunci tava o poti acoperi cu o folie de aluminiu. In consecinta, crusta nu se va mai arde, iar fructele vor continua sa se coaca.
  4. Folosesti prea mult zahar – la placinta de mere secretul este combinatia dintre cele doua gusturi: dulce si acrisor. Inainte de a te apuca sa umpli foile de placinta, asigura-te ca nu ai pus foarte mult zahar.
  5. Nu folosesti niciun fel de topping: poti alege unul de mac sau de nuci, textura crocanta te va atrage cu siguranta, iar aroma va fi mai buna.
loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News