Vom avea usi glisante la metrou? Pentru a se evita evenimente tragice, precum cel din decembrie, noul proiect pilot al Metrorex implica mai multe norme de siguranta! Afla acum despre ce este vorba!

By

Asocierea TIAB – Grupul VINCI Logic IT Consult a inaintat un proiect catre Metrorex pentru sporirea protectiei calatorilor din statiile de metrou.

Oficialii Metrorex au declarat ca trebuie sa poarte discutii pentru stabilirea cailor de urmat, clarificarea tuturor aspectelor tehnice si a celor legate de implementarea unui asemenea proiect si se va face strict in baza reglementarilor legale.

Intr-un comunicat, oficialul Metrorex afirma ca:” In ceea ce priveste proiectul de investitii din toate statiile de metrou, mentionam ca pana la acest moment, nu s-a demonstrat indeplinirea conditiilor necesare care sa stea la baza unei decizii de implementare care sa arate:

– baza legala pentru constituirea unui obiectiv de investitii;

– oportunitatea, necesitatea si mai ales capacitatea de a implementa acest proiect;

– parametrii tehnico-economici necesar a fi realizati, efortul financiar estimat, orizontul de timp estimat pentru realizare, eforturi suplimentare necesare pentru exploatare, aspect privind eficienta, costurile generate de introducerea si exploatarea acestor echipamente, estimarea valorica a beneficiului;

– metode de recuperare a investitiei (avand in vedere ca toate costurile generate de proiect nu sunt direct productive si conduc implicit la cresterea costului specific per calator transportat);

– gestionarea situatiilor de urgenta in conditiile utilizarii portilor de siguranta, reautorizarea pentru PSI si situatii de urgenta a tuturor statiilor pentru noua configurare;

– gestionarea aspectelor care intra in incidenta cu sistemul de siguranta a traficului, cunoscand faptul ca acesta este la nivel SIL4, ceea ce ar presupune ca este necesar ca sistemul de siguranta al peroanelor sa fie proiectat la nivel similar cu sistemul de siguranta al traficului instalat pe tren;

– implicatiile datorate infiintarii suplimentar de formatii de lucru specilizate, recrutarea de personal specializat pentru intretinere si asigurarea finantarii pentru mentenanta”.

Aceste masuri suplimentare de protectie pe peronul statiilor au aparut in urma incidentului nefericit din decembrie 2017, cand o persoana si-a pierdut viata pentru ca a fost impinsa in fata metroului.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News