In an Centenar, inca o categorie de bucuresteni va primi suma de 5.000 de lei de la Primaria Capitalei

By

In plin an Centenar, autoritatile din Romania incearca sa celebre, cum stiu mai bine, aceasta sarbatoare! Primaria Capitalei a venit cu o noua propunere. Prin Centrul pentru Seniori, va oferi bucurestinilor, care deja au implinit cel putin 100 de ani, un cadou care consta intr-o placheta onorifica si suma de 5.000 de lei.

Suma reprezinta „omagiul adus vietii si contributiei avute in dezvoltarea societatii”, conform unui proiect de hotarare aprobat de majoritatea membrilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost votat „pentru” cu un numar de 49 de voturi, a existat si un vot impotriva, pe care membrul nu l-a justificat, dar si o abtinere.

In momentul de fata, conform proiectului de hotarare, in Municipiul Bucuresti locuiesc 34 de persoane care au implinit cel putin 100 de ani, iar Primaria Capitalei vrea sa le multumeasca printr-un gest, considerat de ei, simbolic.

PRoiectul este intitulat „Vieti Centenare” si va avea un buget initial de 170.000 de lei. Municipalitatea estimeaza ca in fiecare an aproximativ un numar de 20 de persoane vor implini varsta de 100 de ani. In acest caz, impactul bugetar anul va fi de 80.000 de lei.

Proiectul de hotarare arata urmatoarele lucruri: „Prin aceste masuri propuse, se recunoaste contributia adusa la dezvoltarea comunitatii municipiului Bucuresti, cat si respectul si pretuirea fata de acestea.”

Anul 2018 este anul Centenarului in Romania, implinindu-se 100 de ani de cand bunicii si strabunicii nostri si-au adus contributia la crearea Romaniei Mari. Autoritatile au inceput sa isi pregateasca programul pentru ziua de 1 decembrie. Ministerul apararii Nationale va organiza evenimente importante in toate marile orase ale tarii, cu aceasta ocazie.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News