Români care s-au îmbogățit după ce au cultivat-o în grădină! Un kilogram costă cât o garsonieră! 30.000 de euro făcuți ușor!

By

Foarte multe terenuri din Romania stau an de an neingrijite si necultivate cand ar putea produce milioane de euro!

Strainii s-au prins de potentialul ridicat al trenurilor noastre si au inceput deja sa investeasca. Denumit aurul rosu, un singur kilogram din acest produs se vinde cu pana la 30.000 de euro, fiind cel mai scump condiment din lume!

Un kilogram de sofran, o planta mediteraneana, se obtine din cel putin 130.000 de flori, o munca destul de migaloasa dar cu siguranta banoasa! Pretul kilogramului de sofran tine si de puritatea acestuia, putand varia de la 5000 la 30 000 de euro, o suma fabulos de mare, cel putin pentru romani!

Sofran este un condiment foarte cautat in restaurantele lumii, fiind folosit la condimentarea supelor de peste sau a preparatelor pe baza de orez. Cantitatile folosite sunt mici si asta nu din cauza pretului ridicat ci datorita gustului usor amarui pe care il da mancarii.

Cei mai mari consumatori  sofran din luesunt arabii, insa cei mai mari producatori sunt de departe India si Spania, care produc anual cantitati de peste 240 de tone, adica mai mult de 80% din productia mondiala anuala!

Plantatiile au aparut si in Romania,  in judetul Gorj  fiind plantate aproximativ 20 de hectare de sofran de un singur spaniol ce a vazut o sansa de a se imbogati din aceasta planta!

Plantele infloresc o singura data pe an si fiecare dintre ele are cate trei pistile. Pentru ca sunt firave, sunt culese delicat cu mana si apoi uscate. Procesul nu este unul complicat, insa este migalos. Dar merita!

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News