Cu siguranță ai și tu această plantă acasă! Iată încă cel puțin 7 întrebuințări ale ei!

By

Cu siguranță ai și tu această plantă acasă! Iată încă cel puțin 7 întrebuințări neașteptate ale ei!

Crassula, „arborele de jad” sau „copacul banilor” este planta de cameră care se găsește în fiecare a doua casă din țara noastră.
De ce oare? Pentru că e foarte frumoasă? Nu pare atât de convingător… cel mai propabil oamenii cred că ea va aduce bogăție și belșug în casă.

Crassula este o floare binevenită în casă, indiferent dacă crezi sau nu în efectele ei miraculoase în ceea ce privește banii, pentru că ea are și multe proprietăți de vindecare.

Dar până atunci trebuie să știi că planta respectivă are mai multe varietăți, cea mai răspândită este cea pe care o creștem acasă și are cel puțin cele 3 denumiri menționate mai sus.

Atenție mare! Crassula conține o cantitate însemnată de arsenic (o pulbere toxică), de aceea nu trebuie să exagerăm cu remediile preparate din aceasta.

Chiar și așa, „copacul banilor” îmbogățește camera cu oxigen, umidifică aerul și te poate salva în multe cazuri.

  1. Herpes pe buze. Este necesar să storci sucul din câteva frunzulițe și să-l aplici pe herpes la fiecare 30 de minute. Sau poți să îmbibi cu el un boț de vată, pe care să-l fixezi pe zona afectată cu ajutorul unui plasture.
  2. Angina, amigdalita. Stoarce sucul din 10 frunzulițe și amestecă-l cu 200 ml de apă. Clătește gâtul de 3-5 ori pe zi.
  3. Ulcer gastric și duodenal. Mănâncă dimineața, cu o oră înainte de dejun, 2 frunzulițe de crassula, mestecându-le foarte bine.
  4. Pielonefrita, cistita. Pisează 5 frunze de plantă și toarnă peste ele 200 ml de apă fierbinte. Lasă soluția să stea o oră, strecoar-o și consumă câte o lingură de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mâncare.
  5. Artrita, artroza. Aplică pe zonele afectate sucul din 12-15 frunzulițe.
  6. Hemoroizi. Fă o tăietură pe frunzuliță și aplic-o, vei simți efectul imediat.
  7. Arsuri, vânătăi, entorse, răni, tăieturi, abscese. Mărunțește câteva frunze și aplică cu ele un pansament pe zona afectată. Schimbă-l o dată la 2-3 ore.
loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News