I-au putrezit radacinile orhideei tale?! Uite ce poti face pentru a o salva! Un truc simplu si eficient pentru a avea flori sanatoase si pline de flori!

By

Daca i-au putrezit radacinile orhideei tale, exista un sigur lucru pe care il mai poti face pentru a o salva!

Probabil te miri cum unii pot avea orhidee frumoase si pline de flori, iar ale tale nu produc niciodata tije noi, nu infloresc, ba chiar se usuca!

Secretul se afla in taierea radacinilor ce au putrezit si replantarea orhideei tale! Procesul este unul foarte simplu daca respectati cateva reguli de baza.

De asemnea, acest proces poate fi utilizat si pentru plantarea noilor puieti!

Atentie mare la pamantul folosit! Pamanat pentru orhidee este unul special, ce se gasesti in  toate supermarketurile si florariile. Pentru puiet, este recomandat scoarta de pin, desi unii considera ca acestia ar trebui crescuti pe muschi. Nu folositi pamant normal, deoarece orhideea are nevoie de foarte putina apa, iar radacinile ei au nevoie sa respire. Pamantul obisnuit imagazineaza mult prea multa apa si vor sufoca radacinile orhideei tale, iar ele vor putrezi!

Scoateti  orhideea din fostul recipient cu grija, scuturati radacinile  apoi taiati atent tot ce este putred! Acum puteti replanta floarea dumneavoastra, cu grija:

  • Recipientul ideal pentru creșterea plantelor este din plastic, deoarece lasa sa patrunda lumina prin el. Puteți folosi diferite recipiente din plastic transparent rămase de la alte obiecte.
  • Găuriți fundul ghiveciul pentru a asigura un bun drenaj. Atentie, orhideele nu au nevoie de multa apa!
  • Aranjați planta în mijlocul ghiveciului, iar baza tulpinei să fie la aceeași înălțime cu marginea ghiveciului. Puteți lăsa câteva rădăcini deasupra, ca ulterior să fie acoperite cu mușchi.
  • Umpleți ghiveciul cu solul pregătit din timp.

  • Presați puțin pământul, însă nu prea tare pentru a nu leza rădăcinile.
  • Udarea plantei nou-răsădite se face în a doua sau a treia zi. Este un timp suficient pentru a se cicatriza tăieturile plantei prin care ar fi putut pătrunde anumite infecții. Puiul răsădit trebuie udat mai des decât o plantă matură. Dacă observați că planta a prins rădăcini și au început să apară frunzulițe noi, urmează să îngrijiți de ea la fel ca de o plantă matură

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News