„Plicul pentru medici nu dispare” – desi salariile medicilor au crescut, romanii nu renunta la acest obicei! „Nu am rezolvat problema spagii. Este un fenomen intrat in sange”

By

Toata lumea stie ca salariile medicilor au crescut simtitor, insa nu se pot abtine sa nu dea bani medicilor pentru favoruri.

Unele salarii au fost chiar dublate, iar oamenii stiu lucrul asta din mijloacele media, nu se pot abtine sa nu dea spaga pentru un serviciu medical, De obicei fac acest lucru pentru a nu mai sta la coada.

Sunt medici care ajung sa castige acum si 30.000 de lei pe luna, iar ministrului Sanatatii nu i se pare normal ca acestia sa mai accepte spaga: „Nu am rezolvat problema spagii. Este un fenomen intrat in sange.” Oficialul spera ca odata cu majorarea lefurilor din sanatate fenomenul coruptiei sa se estompeze.

Cei din sistem sunt de parere ca romanul bolnav nu va renunta curand la a da bani medicilor si considera spaga o disfunctionalitate in sistem: „Vorbim de un sistem impamantenit de ani de zile. Cu toate ca salariile au crescut, sistemul medical este neperformant. Stim ca este foarte aglomerat in spital, ca de multe ori trebuie sa asteptam pana sa putem beneficia de un serviciu medical, stim ca de multe ori nu gasim medicul de care avem nevoie. Si atunci, pentru a obtine aceste lucruri, cumva trebuie ocolit sistemul. Iar asta duce, in final, la aceasta vestita spaga din Sanatate. Spaga se da ca pacientii sa ajunga cat mai repede la diagnosticul si tratamentul de care au nevoie. Spaga se da pentru ca sistemul nu poate asigura ceea ce promite”, a declarat, pentru „Adevarul”, Radu Ganescu.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News