5 locuri unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă niciodată

By

Confluența unor râuri poate părea ceva banal, însă, în anumite cazuri, acest lucru se întâmplă fără ca apele celor două cursuri să se amestece, rezultând o combinație spectaculoasă de culori. Acest amestec de culori, care indică apele fiecărui curs de apă, apare atunci când fluviile transportă materiale sedimentare diferite, când sunt poluate sau dacă au o vegetație subacvatică diferită.

De exemplu, în Utah, SUA, fluviul Colorado se întâlnește cu apele roșiatice, pline de nămol ale râului Verde, scrie omofon.com.

De asemenea, și fluviul Yangtze împreună cu Jialing oferă un spectacol de neuitat. Culoarea maronie a apelor fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia, este cauzată de gradul ridicat de poluare, în timp ce afluentul său, Jialing, cu apele căruia se unește în orașul Chongqing, găzduiește numeroase specii de peștii.

În orașul german Passau trei cursuri de apă se unesc, fiecare având o culoare distinctivă. Astfel, râul Ilz, ale cărui ape repezi de munte au o culoare mai deschisă, se întâlnește cu râul Inn și fluviul Dunărea.

Dunărea, Ilz și Inn, Germania

Jialing și Yangtze, China

Alaknanda și Bhagirathi, India

Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic

Rio Negro și Solimões, Brazilia

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News