Acestea sunt simptomele infectiei cu E-coli. Mergi urgent la medic daca…

By

Escherechia Coli este o bacterie des intalnita in intestinele oamenilor si al animalelor. Majoritatea bacteriilor care apartin acestui gen sunt inofensive, insa exista tipuri de E. coli implicate in producerea de boli diareice si de infectii urinare. Prezenta acestei bacterii in apa indica poluarea acesteia si trebuie evitat consumul pentru baut si prepararea hranei.

Iata ce ar trebui sa te trimita urgent la medic:

– crampe severe la stomac şi abdomen sensibil
– diaree apoasă iniţial care poate deveni în evoluţie sanguinolentă
– greaţă şi vărsături.

Diagnosticul infectiei cu E coli poate fi dificil pentru ca cele mai multe infectii bacteriene cu E. coli care produc diaree sunt insotite de febra foarte mare. Daca febra este de intensitate medie sau este absenta, medicul poate suspecta ca o alta bacterie a produs simptomatologia. Diareea sanguinolenta este obisnuita in cazurile confirmate de infectie cu E. coli, dar bacteria poate produce si diaree nesanguinolenta.

Simptomatologia obisnuita a infectiei cu E. coli se termina dupa aproximativ o saptamana fara alte complicatii.

Alimentele cel mai frecvent implicate in transmiterea acestei infectii sunt laptele si produsele lactate nepasteurizate, carnea de vaca, mai ales cea tocata insuficient preparata termic, sucul de mere nepasteurizat, salata verde insuficient spalata. Prelucrarea alimentelor crude poate contamina ustensilele de bucatarie, mai ales daca nu sunt utilizate separat pentru fiecare categorie de alimente si nu sunt curatate intre utilizari.

Uneori contaminarea se produce prin intermediul persoanelor care vin in contact animalele si care nu respecta reguli elementare de igiena personala.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News