Baremul de corectare pentru proba de la Limba si literatura romana la BAC. Iata punctajul pentru fiecare subiect

By

In aceasta zi au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana peste 138.000 de absolventi ai clasei a XII-a. Cei care nu vor promova acest examen, sunt asteptati in toamna la a doua sesiune. Au fost deschise peste 440 de centre in care elevii au putut sustine examenul „maturitatii”.

[Stire in curs de actualizare…]

Au fost facute publice subiectele pe care acestia le-au primit la prima proba scrisa obligatorie. La profilul uman, cat si la cel real, la subiectul al treilea, absolventii au avut de caracterizat genul liric. Particularitatile acestui gen se pot evidentia in poeziile lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi pentru profilul real. La profilul uman se putea caracteriza genul in operele poetice ale autorilor Ion Barbu sau Lucian Blaga.

La profilul real, la primul subiect, absolventii au analizat un text la prima vedere si au raspuns la 5 cerinte. Acestia au fost nevoiti sa faca o scurta compunere argumentativa si sa relateze frumusetea unor locuri. La cel de-al doilea subiect absolventii au fost nevoiti sa explice interventiile autorului intr-o piesa de teatru.

Marti, 26 iunie, se sustine proba la Limba si literatura materna: maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucrainiana si italiana. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar joi, 28 iunie, se va desfasura proba la alegere.

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News