Stiai ca nu e bine sa pornesti direct aerul conditionat cand te urci in masina? Uite de ce…

By

Temperaturile trec aproape zilnic de 30 de grade Celsius la umbra, iar aerul conditionat in masina este o necesitate. Confortul este pe primul plan pentru toata lumea, dar aerul conditionat folosit incorect iti poate fi daunator.

Uite cateva sfaturi pentru a-l folosi corect:

  1. Ventileaza aerul din masina inainte de a porni la drum. Daca nu ai vreo urgenta, este indicat sa astepti aproximativ 10 minute pana pleci cu masina de pe loc. Temperaturile in masina sunt insuportabile daca aceasta a stat in soare, componentele metalice ale masinii se incing pana la 70 de grade Celsius. Porneste ventilatia si lasa geamurile masinii larg deschise. Aerul incins din masina este extrem de daunator, temperaturile excesive din interior altereaza compozitia chimica a materialelor textile sau plastice. Acel aer este cel pe care nu trebuie sa il inhalezi. Dupa cateva minute poti sa pornesti si aerul conditionat.
  2. Asigura-te ca activezi sistemul de recirculare al aerului.
  3. Opreste intai aerul conditionat si apoi motorul – atunci cand ajungi la destinatie este esential sa opresti inainte aerul conditionat, apoi motorul. Aerul conditionat este foarte pretentios si poate suferi un soc. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa se strice si nu ar fi convenabil sa stai cu aerul conditionat stricat in mijlocul verii.

Este foarte important sa verifici in fiecare vara nivelul lichidului de racire si asigura-te ca dezinfectezi caile de ventilatie, pentru a nu inspira bacterii si a risca sa te imbolnavesti.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News