Va imaginati o tara unde nu trebuie sa platesti facturi pentru apa, gaz si electricitate? Aici fiecare om are dreptul la 120 litri de benzina pe luna si un apartament gratis!

By

Benzina, apa, gaz si electricitate: Te-ai gandit vreodata ca poti avea toate aceste lucruri gratuit? Turkmenistan este tara in care toate aceste lucruri sunt posibile!

Pozitionarea sa pe harta este in Asia Centrala si face legatura intre Orientul indepartat, Asia Centrala, Europa si Orientul Mijlociu. Capitala este orasul Asbagat, iar populatia pe intregul teritoriu este de 5,2 milioane locuitori. Limba oficiala este turkmena si isi are originile in limba turca.

Aici cetatenii nu platesc pentru consumul de apa, gaz sau electricitate si are dreptul la o cantitate de 120 de litri de benzina gratuit in fiecare luna. Salariul minim in Turkmenistan este de aproximativ 300 de dolari, iar un litru de benzina costa 0.20 de centi.

Aceste facilitati le obtin cetatenii pentru ca este a 4-a tara in lume cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume. Exista un singur partid politic, iar toate ramurile industriale apartin exclusiv statului. Aici bugetarii beneficieaza de apartamente gratuite, iar cei care doresc sa isi achizitioneze o casa, pot aplica pentru un credit cu o dobanda de doar 1% pe an.

Meritul pe deplin apartine naturii. Sunt invidiati de foarte multe tari pentru rezervele naturale pe care le au si conditiile accesibile de trai. Singurul aspect negativ este acela al dictaturii.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News