Un roman a fost premiat cu aur la cel mai mare salon de inventii din Europa: Beton fara ciment. Felicitari

By

Adrian Lazarescu este printre persoanele din Romania care ar trebui promovate. Si avem toate motivele: a fost premiat cu aud la cel mai mare salon de inventii din Europa.

Tanarul este student doctorand la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si a castigat medalia de aur la salonul Euroinvent, unul dintre cel mai importante targuri de inventii la nivelul Europei. Acesta si-a prezentat lucrarea de doctorat si este vora despre motoda de a face beton fara ciment, inlocuitor fiind cenusa rezultata in urma arderii carbunelor.

Tanarului i-a venit aceasta idee pentru ca industria producatoare de ciment polueaza. Si nu numai, carbunele este folosit pentru a crea energie, termocentralele folosesc carbuni, iar cenusa rezultata nu este folosita, doar depusa in galde unde la randul ei polueaza. Practic elimina doua forme de poluare: „La materialul pe care noi il facem, practic iei deseul, il combini cu un anumit lichid si atunci iti rezulta un material care are performante la fel de bune ca betonul, uneori mai bune, in functie de mai multi parametrii pe care eu ii studiez acum”, a declarat Adrian Lazarescu. Visul sau este sa isi continue cercetarile in domeniul ingineriei civile in Romania: „In betonul obisnuit ai ciment, ai cenusa, apa si agregate. Noi am scos cimentul de tot si atunci practic se produce un beton mai ecologic decat cel obisnuit”, a spus el.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News