Reteta pentru cel mai delicios chec de post! Secretul care il face extrem de pufos

By

Desertul copilariei! Este facut de catre gospodine in mod regulat! Nu necesita foarte multe ingrediente si mereu este o surpriza placuta si gustoasa pentru cei dragi.

Modalitatea simpla de preparare este la indemana si persoanelor care nu au o foarte mare experienta in bucatarie. Poate fi reteta de baza atunci cand vrei sa faci un preparat delicios si repede!

Ingrediente necesare pentru prepararea checului de post:

  • 2 cani faina;
  • 1 cana zahar;
  • jumatate cana de ulei;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 cana apa;
  • 1 praf de copt;
  • 3 linguri nuca de cocos;
  • 2 linguri cacao neagra;
  • 2 linguri dulceata de visine.

Modalitate de preparare a checului de post:

Intr-un vas se pune uleiul, impreuna cu apa, faina si zaharul vanilat. Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui tel, pana cand compozitia devine omogena. Compozitia se imparte in 2 parti egale, iar in una dintre cele doua se pune cacao si dulceata de visine, apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. In cea de-a doua adauga nuca de cocos.

Se alege o tava pentru cuptor3, se tapeteaza cu faina si se pun cele doua compozitii, alternandu-le. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se lasa la foc mediu. Chiar daca o sa crape putin, nu va faceti griji, este ceva normal. Se verifica inainte de a opri focul cu o scobitoare, iar cand este gata, se scoate din cuptor pe un fund de lemn. Se mai lasa inca cel putin 10 minute in tava, apoi se scoate pe un platou si se lasa sa se racoreasca. Se pudreaza cu zahar si se serveste in functie de preferinte.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News