Constructorul Catedralei Mantuirii Neamului a fost amendat cu 10.000 de lei. Uite ce lege a incalcat

By

Mai este doar o zi pana la sfintirea Catedralei Neamului. Acest mare eveniment pentru crestini a inceput sa fie organizat in urma cu multe luni, pentru a se asigura ca totul va iesi perfect. Marele absent va fi chiar Presedintele Romaniei. 

Pentru slujba de sfintire este asteptat chiar Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I. Pentru a se asigura ca totul va fi gata la timp, sute de muncitori lucreaza fara oprire pentru finalizarea catapetesmei. Catedrala este finalizata in proportie de 96%, la rosu. Constructia este realizata din beton, iar numai pentru catapeteasma au fost necesare 12 kilograme de mozaic cu foita de aur pentru un metru patrat de icoana.

Constructorii au omis un lucru foarte important, in schimb. Avand in vedere ca lucrarea nu este finalizata, reprezentatii ISU Bucuresti Ilfov au declarat ca nu se poate pune in discutie existenta unei autorizari pentru siguranța la incendiu. Din acest motiv, la vizita pe care au facut-o la Catedrala Mantuirii Neamului, constructorul a fost amendat cu 10.000 de lei cu doar doua zile inainte de sfintire!

Comunicatul emis de ISU Bucuresti-Ilfov atesta faptul ca: „De asemenea, mentionam ca in data 23.11.2018 ISU Bucureşti – Ilfov a aplicat constructorului o amenda contraventionala in valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de santier pentru acest obiectiv. Sanctiunea a fost aplicata in conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire si stingere a incendiilor pe durata executarii lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora.”

Inspectorii ISU au informat, prin doua adrese, Mitropolia Munteniei si Dobrogei –Arhiepiscopia Bucurestilor ca, in aceste conditii, este responsabila pentru siguranta participantilor la slujba de sfintire.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News