Remedii naturiste impotriva intepaturilor de tantari. Uite care sunt cele mai frecvente si au cele mai bune rezultate:

By

In sezonul cald intapaturile tantarilor sunt aproape inevitabile. Multi parinti cauta in special pentru cei mici remedii naturiste impotriva intepaturilor de tantari, evitand sa le mai foloseasca pe cele din comert care contin chimicale.

Iata cateva solutii care nu numai ca le calmeaza senzatia de mancarime, dar le si grabeste vindecarea:

  1. Cuburile de gheata – calmeaza senzatia de mancarime. Temperatura scazuta limiteaza distributia substantelor care cauzeaza inflamatia in jurul intepaturii.
  2. Otet – poate fi folosit ca si antiseptic pentru intapaturile de insecte. Se aplica pe piele cu o compresa sterila. Amestecul trebuie facut din apa calduta si cateva linguri de otet.
  3. Aloe vera – reduce inflamatia si ajuta la vindecarea mai rapida daca se aplica direct sucul pe locul infectat.
  4. Pasta de sare – se amesteca sarea cu putina apa, apoi se aplica direct pe intepatura.
  5. Ceapa – daca treci peste mirosul nu tocmai placut, ceapa este foarte buna. Se aplica o felie pe intepatura, se lasa sa actioneze cateva minute, apoi se apala locul cu apa calduta.
  6. Pasta de dinti – se aplica pe locul infectat si se lasa pana se usuca, apoi se indeparteaza cu apa calduta.
  7. Ceai verde – se inmoaie in apa clocotita, apoise lasa la frigider pana se raceste. Se aplica pe intepatura si se lasa cateva minute sa actioneze. Faptul ca este rece calmeaza senzatia de mancarime, iar compusii activi din ceai ajuta la reducerea inflamatiei si sporeste vindecarea.

 

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News