Alerta sanitara in Romania! Ai mare grija de unde cumperi cuburi de gheata! Inspectorii ANPC le-au retras de pe piata pentru ca acestea contineau bacterii din fecale

By

Inspectorii ANPC au retras de pe piata cuburi de gheata vandute la punga in marile magazine. Cauza: erau facute din apa nepotabila!

Aceste cuburi de gheata contin bacterii care provin din fose sau fecale animale, conform testelor de laborator. Inspectorii ANPC sustin ca numarul de germeni a fost de 12 ori mai mare decat cel permis in mod normal.

La polul opus, producatorii sustin ca folosesc apa provenita de la reteaua publica, iar APA NOVA asigura cetatenii ca apa de la robinet este potabila.

Testele au fost efectuate la doi producatori care furnizeaza cuburile de gheata catre hipermarketuri, baruri si cluburi. Inspectorilor ANPC nu le-a venit sa creada cand au primit rezultatele analizelor de laborator iar valorile depasite erau enorme: testele au detectat 1245 de unitati formatoare de colonii de germeni pe mililitru, in conditiile in care maximul era de 100 de unitati. Dar si 284 de unitati de bacterii colifirme, cand maximul este 0!

In traducere libera: este confirmata prezenta unor bacterii care provin inclusiv de la fecale si care pot determina aparitia multor boli in organismul uman.

Adrian Gabriel Marinescu, medic: ”Multa lume considera ca de la mancare fac toxiinfectii alimentare, cand de fapt asta se întâmplă şi de la cuburile de gheata. Batranii si copiii sunt cei mai expusi.

Desi ambii producatori refuza ipoteza ca ar fi fost din vina lor, iar APA NOVA sustine ca apa este potabila, autoritatile trebuie sa decida momentul in care apa a fost infestata. Momentan, activitatea fabricilor s-a sistat.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News