Cod galben de vreme rea! Meteorologii anunta furtuni si caderi de grindina pe aproape tot teritoriul Romaniei

By

Prima avertizare emisa de meteorologi intra in vigoare azi la ora 20:00 si este valabila pana maine, 13 iunie, ora 14:00 se refera la manifestari de instabilitate atmosferica pe intregul teritoriu al Romanie. In acest interval, zonele in care intalnim instabilitate atmosferica accentuata vor fi Maramures, nordul Moldovei, Transilvania, Crisana si Banat. Codul este valabil si pentru zona montana, proponderent in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni. Aversele de ploaie vor avea caracter torential pe alocuri si vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului de scurta durata cu caracter de vijelie, iar pe alocuri vor fi conditii de grindina.  Cantitatile de apa se vor incadra intre 15 – 20 l/mp, dar izolat se vor inregistra si 30 – 40 l/mp.

Codul galben care va intra in vigoare de maine, 13 iunie, ora 14:00, va fi valabil pana joi, 15 iunie, ora 08:00 si se refera la instabilitate atmosferica accentuata si cantitati de apa insemnate, pe alocuri se vor inregistra pana la 60 – 80 l/mp.

Zonele vizate de instabilitate atmosferica sunt: Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania si vestul Munteniei. In zonele de munte ploaia va fi insotita de descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Nu este exclus ca aceste fenomene sa fie prezente si in restul regiunilor. Cantitatile de apa vor oscila de la 25 – 30 l/mp si pot ajunge pana la 80 l/mp.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News