Iata prognoza meteo pentru urmatoarele doua luni de vara. Ne asteapta temperaturi de peste 40 la umbra

By

Daca pana acum vremea a fost capricioasa, iar la nivelul intregii tari au fost inregistrate foarte multe pagube din cauza instabilitatii atmosferice, lucrurile se schimba.

Prognoza actualizata de ANM nu este una tocmai buna pentru oameni sau culturi. Caldura va fi intensa in urmatoarele doua luni de vara. Media temperaturii in luna iulie va fi cu mult peste media multianuala a intervalului 1981-2010, iar acest lucru este valabil in toate regiunile tarii. Cele mai expuse zone vor fi vestul, sudul si sud-estul tarii, unde valorile vor creste considerabil, depasind cu mult media multianuala. Asta inseamna ca in luna iulie un val de aer tropical va traversa teritoriul Romaniei. Acesta va veni din nodul Africii. Meteorologii estimeaza doua, chiar trei valuri de caldura in aceasta vara, iar temperaturile inregistrate vor fi de 40 de grade la umbra.

Situatia nu se schimba nici in luna august, cand vom intalni aceleasi valori termice cu mult peste media multianuala la nivelul intregului teritoriu. Cantitatile de precipitatii vor fi spre minim, cu mult sub media anuala pentru aceasta perioada. Nici in luna septembrie nu o sa fie mai racoare, ci se mentin aceleasi temperaturi anormal de ridicate, cu exceptia zonei de nord si a centrului tarii.

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News