Inaltarea Domnului! Este sarbatoare mare joi! Traditii si superstitii! Iata ce este bine sa faci in ziua de Inaltare ca sa ai noroc

By

La 40 de zile de la Invierea Domnului, crestinii sarbatoresc un alt eveniment important – Inaltarea Mantuitorului Iisus la ceruri.

In traditia populara, aceasta este ziua cand Iisus s-a urcat la ceruri. Tot in popor aceasta sarbatoare este cunoscuta si sub denuirea de Ispas, un cuvant cu origine latina si care inseamna „Mantuitorul”. Prin Inaltarea sa la cer, s-a incheiat activitatea Sa de rascumparare a neamului omenesc din pacat.

In ziua de Inaltare nu este bine sa te certi cu cineva! Toate energiile nagative trebuiesc indepartate in aceasta zi. Daca respectam aceste doua lucruri, dusmanii nu vor avea putere asupra noastra si vom fi sanatosi tot anul.

In ziua de Inaltare nu dam nimic din casa cu imprumut, nici macar bani. In popor se urmeaza aceasta datina pentru ca paguba sa ocoleasca gospodaria.

In aceasta zi se culeg flori si frunze despre care se stie ca au puteri vindecatoare: platin, nuc, alun si leustean. In traditia populara, casa trebuie impodobita cu frunze de leustean pentru a te proteja impotriva pagubei si a bolilor pe parcursul anului.

La Ispas se bat cu leustean vitele, ca sa se ingrase. Se taie par din varful cozilor de la vite si se ingroapa intr-un furnicar: „Sa dea Dumnezeu sa fie atatia miei si vitei cate furnici sunt in acest furnicar!”

 

 

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News