Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa! Circulatia este permisa doar in intervalul orar 07:00 – 20:00

By

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania, dar si din intregul lant Carpatic. Soseaua traverseaza Muntii Parang si este paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului.

Numele provine din latinescul „Transalpina”, care inseamna tara de dincolo de munti. In popor este cunoscuta si sub denumirea de „Drumul Regelui” pentru ca a fost construita si inaugurata de Regel Carol al II-lea. Asfaltarea drumului a inceput abia in anul 2009, iar acum este gata in proportie de 99%.

In 2018 incepand cu 16 Mai Transalpina a fost deschisa oficial circulatiei rutiere si intre Ranca si Obarsia Lotrului (intre orele 7:00 – 20:00) cu restrictii de tonaj (< 3,5 T) si de viteza 30 km/h, anunta transalpina.biz.

In urma verificarilor, politia Valcea a luat decizia de a redeschide trnsonul Ranca – Obarsia Lotrului cu restrictie de viteza la 30 de kilometri la ora. „Semnalizarea rutiera, atat pe orizontala, cat si pe verticala se prezinta in conditii bune, parapetul de protectie asigura siguranta rutiera pe intregul sector de drum, unde se impune acest lucru. Zilnic, intre orele 06.00 – 08.00 lucratorii din cadrul SDN vor efectua o revizie a acestui tronson de drum.”

Circulatia rutiera va ramane deschisa in principiu pana la data de 15 octombrie, insa daca vor fi conditii favorabile circulatiei, termenul va fi prelungit.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News