Are doar 27 de ani și conduce o navă de 60.000 de cai putere! Cine este românca de la bordul Fregatei Regele Ferdinand

By

O româncă de doar 27 de ani din Roman ocupă un loc foarte important la bordul Fregatei Regele Ferdinand, o navă de 150 de metri lungime, 4.900 de tone, 4 turbine și 60.000 de Cai Putere.

”Comandant grup de luptă, navigație și observare la bordul Fregatei Regele Ferdinand, locotenent Farcaș Ștefana”, se prezintă tânăra care la 14 ani s-a înscris la Colegiul Național Militar Câmpulung Moldovenesc.

”Opțiunea pentru Forțele Navale a fost în clasa a 11-a, în urma unei excursii de studii la Academia Navală. Părinții nu au fost încântați, fiind singura fată la părinți, dar după ce au văzut că sunt fericită au fost bucuroși că fac ceea ce îmi place”

Funcția de navigator presupune executarea manevrelor cu nava, partea de manevre în condiții speciale, intrări ieșiri din porturi, tranzitări strâmtori, explică ea.

Deși este mulțumită de meseria ei, Ștefana spune că viața pe mare nu este foarte ușoară.

”Ești destul de mult plecat de acasă, te privezi de multe lucruri, libertăți, viața pe mare nu e ușoară. Mă trezesc de obicei la ora 5, să beau cafea, să citesc presa de acasă. La ora 7 trebuie să fiu în formație, se face prezența și suntem pregătiți de începerea programului”

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News