Atenție, șoferi! Ce se întâmplă cu cei care își cumpără mașini Second Hand din 20 mai? Amenda ajunge până la 2900 lei!

By

O nouă lege devine valabilă începând cu 20 mai 2018, ceea ce înseamnă că orice român care își cumpără o mașină la mâna a doua poate avea probleme dacă nu anunță autoritățile de tranzacție.

Codul rutier vine cu o nouă prevedere, iar nerespectarea ei atrage sancțiuni și amenzi usturătoare pentru toți șoferii.

Atunci când îți cumperi o mașină second hand, ai datoria să anunți tranzacția în termen de 90 de zile de la data dobândirii vehicului. Chiar dacă ai acte în regulă pentru acea mașină, riști să primești o amendă de până la 2.900 de lei dacă nu înștiințezi autoritățile la timp că ai intrat în posesia unei mașini.

Totodată, va fi suspendată automat și înmatricularea acelui vehicul. Această prevedere nu exista până acum, dar efectele ei se vor aplica din 20 de mai. Cu alte cuvinte, în cazul încălcării noii legi, se aplică mai întâi suspendarea înmatriculării.

La rândul ei, circulația pe drumurile publice cu mașini a căror înmatriculare a fost suspendată, va fi interzisă și deci, sunt date amenzi dacă ești verificat de polițiștii rutieri.

„Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată”, potrivit noului act normativ.

Pentru a evita suspendarea înmatriculării, noul deținător va trebui să anunțe tranzacția printr-o solicitare de transmitere în evidențele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare. Acum, acest termen este de doar 30 de zile.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News