Alerta data de supermarketuri! Clientii trebuie sa aduca inapoi fructele si legumele congelate pe care le-au cumparat. Uite de ce au luat aceasta decizie.

By

Listerioza a facut noua victime in Europa, iar mai multe lanturi de supermarketuri si-au anuntat clientii sa aduca inapoi fructele si legumele congelate pe care le-au cumparat.

Reprezentantii supermarketurilor se refera la urmatoarele produse congelate: capsuni, visine, mazare, fasole si amestecu mexican. Tot acestia precizeaza ca aceasta este doar o masura de precautie, ceea ce nu inseamna ca mancarea este contaminata. Lista supermarketurilor care au luat aceasta decizie o puteti gasi pe site-ul oficial al Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor.

Pentru a evita infectarea cu bacteria numita Listeria monocytogenes, medicii ne recomanda sa fierbem foarte bine fructele si legumele pe care le cumparam congelate, tocmai pentru a evita contaminarea. Aceasta bacterie a provocat imbolnaviri in Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda si Suedia. 47 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Simptomele contactarii bacteriei sunt asemanatoare gripei: febra, dureri musculare, greata si dureri gastrice, dar daca aceasta patrunde in sistemul nervos poate provoca pierderea echilibrului sau convulsii.

Aceasta bacterie se transmite prin alimente contaminate, cum ar fi: lapte insuficient pasteurizat sau branza. In cele mai multe cazuri, bacteria se gaseste in carnea gatita insuficient si in produsele lactate.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News