De la sfarsitul anului nu mai poti folosi aceasta bancnota! Afla ce bancnota iese din circulatie!

By

Banca Centrala Europeana, face un anunt de ultima ora, iar bancnota de 500 de Euro se va opri din emitere, aceasta urmand sa iasa din circulatie incepand cu anul 2019.

Aceasta hotarare are ca scop reducerea activitatilor ilicite care duc la utilizarea acestei bancnote, mai ales ca in Europa, aceasta este cea mai folosita bancnota, mai ales in marile tranzactii.

Aproximativ 30% din cele 1000 miliarde de euro sunt pastrate in bancnote de 500 de Euro. Aceasta este cea mai valoroasa bancnota si are o valoare de 5 ori mai mare decat bancnota americana, cea de 100 de dolari.

Bancnotele si monedele euro au inceput sa circule din anul 2002, iar din 2013, potrivit BCE a inceput tiparirea celei de-a doua serie de Euro, incepand cu bancnota de 5, urmand apoi cea de 10 si 20 de Euro.

Un reprezentant din zona Euro afirma ca aceasta decizie are la baza exemplul Germaniei, care a promis rascumpararea fostelor marci germane la ghiseele Bundesbank.

Dupa ce ies din circulatie, cei care mai au bancnote de 500 de Euro, pot sta fara griji, fiindca nu vor pierde banii, acestia se pot rascumpara la banca centrala.

Situatia devine ingrijoratoare pentru nemti si critica aceasta decizie. In Germania, bancnotele mari reprezinta un rol important in trazactiile cu numerar si cred ca asta este primul pas spre eliminarea acestor tranzactii. Bundesbank afirma faptul ca 79% din tranactiile ce au avut loc la nivel national, au fost efectuate in numerar.

Se pare ca frica aceasta a nemtilor, vine din anul 1920 cand Germania a cunosct efecte destabilizatoare ale hiperinflatiei, acestia nedorind sa treaca prin acelasi lucru.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News