21 noiembrie – Intrarea Maicii Domnului in Biserica! Uite ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

By

Intrarea Maicii Domnului in Biserica, are loc in fiecare an pe data de 21 noiembrie si este una dintre cele mai importante sarbatori praznuita de Biserica Ortodoxa.

Ioachim si Ana, parintii Fecioarei, nu puteau sa aiba copii si se rugau zi si noapte la Dumnezeu sa le fie cu putina acest lucru. Intr-o seara, ingerul li se arata si le da de veste ca vor avea o fata si va purta numele Maria.

In aceasta zi sfanta de sarbatoare, copiii pun crengi de mar in vase cu apa, le tin la lumina si caldura pentru a inflori. Crengile sunt folosite in noaptea de Anul Nou drept sorcove.

Conform traditiei, se zvoneste din batrani ca de aceasta sarbatoare, se deschid cerurile, iar animele incep sa prinda glas omenesc si sa vorbeasca.
Pentru cei care cred ca au farmece facute si le merge numai rau, este un prilej bun, sa unga pragul casei, ferestrele si colturile casei cu usturoi pentru a alunga relele.

Din 21 noiembrie și până la Sângiorz nu este bine sa se spele rufe in rau iar in ziua sarbatorii daca vrei sa iti mearga bine in anul ce va urma este indicat sa nu uiti de semnii nevoiasi, sa le imparti mancare, nuci, colaci si turte cu malai. Daca bunica iti face haine din lana, trebuie sa stii ca de Intrarea Maicii Domnului in Biserica, se va opri din lucru pentru a putea proteja animalele.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică se mai numeste si dezlegarea la pește. Oricine mananca peste, va avea parte de sanatate, impliniri sufletesti, belsug, prosperitate si fericire. nu aveți voie să spălați haine și nu e bine să fiți supărat cu cineva. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să vă împăcați imediat.
Pe 21 noiembrie nu ai voie sa speli haine si sa fii suparat cu cineva, daca stii ca acest lucru s-a intamplat deja, ar fi bine sa va impacati cat mai repede.

loading...
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News